رنگ کردن سقف نسبت به دیوار دشوارتر است. رنگی که برای سقف استفاده می شود باید ایرادات سقف را بپوشاند و غلظت آن بیشتر باشد تا هنگام رنگ آمیزی ریزش نکند و چسبندگی داشته باشد.معمولا رنگ سقف طوری انجام میشود که با یکبار رنگ زدن ایرادات آن را پوشش دهد. به دلیل غلظت پایینتر رنگهای معمولی لاتکس اغلب پیشنهاد نمیشود برای رنگ آمیزی سقف از این نوع رنگ استفاده شود.
از سوی دیگر برای رنگ دیوار میتوان از رنگهای رقیقتر در چند لایه استفاده کرد. هرچند باید نسبت به رقیق کردن رنگ برای رنگ سقف و دیوار نیز نکاتی را رعایت کرد تا از هدر رفتن رنگ و پایین آمدن کیفیت نتیجه نهایی آن جلوگیری شود.
نکته دیگری که درباره انتخاب رنگ سقف و دیوار مد نظر قرار میگیرد تمیز کردن آن است. طبیعیست که رنگی که برای دیوار انتخاب میشود با توجه به نوع کاربردی که دارد ممکن است نیاز به شستشو و تمیز شدن داشته باشد. در نتیجه قابل شستشو بودن رنگ دیوار بیش از تمیز کردن سقف رخ میدهد. به همین دلیل اغلب مواقع رنگی که برای سقف استفاده میشود نیازی به قابل شستشو بودن ندارد. همین موجب میشود بتوان از رنگی مقرون به صرفهتر یا ارزانتر در بازار برای سقف استفاده کرد. انواع رنگ پلاستیک میتوانند گزینه خوبی برای این مصرف باشند چرا که مقرون به صرفه بوده و با توجه به نیاز کاربر میتواند ایرادات سقف را بپوشاند.
سقف را چه رنگی کنیم؟
حال که به نوع رنگی که میتوانیم برای سقف استفاده کنیم پی بردیم نوبت به انتخاب رنگ سقف میرسد. هرچند شاید اولین رنگی که برای سقف در نظر بیاید رنگ سفید است چرا که به طور پیش فرض تقریبا تمامی خانههایی که ما دیدهایم سقفی سفید داشتهاند. در ادامه به چند نکته برای انتخاب رنگ سقف اشاره میکنیم:
انتخاب یک رنگ واحد برای رنگ سقف و دیوار
اگر تصمیم دارید از یک رنگ برای دیوار و سقف استفاده کنید باید به سایز و نوع اتاقی که رنگ میزنید توجه داشته باشید. بعنوان مثال اتاقی که فضای کوچکی دارد بهتر است با رنگ روشن رنگ شود، هرچند انتخاب رنگ تیره برای چنین فضایی این اتاق را به جایی دنج و آرام تبدیل میکند. اما همه اینها بستگی به نوع کاربرد شما از این اتاق دارد. آیا میخواهید اتاق را بزرگتر نشان دهید یا نور بیشتری در آن منعکس کنید؟ رنگ روشن را برای دیوار و سقف انتخاب کنید.
اگر اتاق بزرگی را رنگ میزنید و تصمیم دارید از یک رنگ برای سقف و دیوار استفاده کنید بهتر است رنگ را طوری انتخاب کنید که سایر لوازم موجود در این اتاق را به شکلی جذاب نشان دهد. رنگ تیره میتواند با مبلمان روشن زیبا باشد و رنگ روشن با مبلمانی رنگی و تیره. در هر دو حالت رنگ تیره فضای اتاق را کوچکتر کرده و رنگ روشن آن را بزرگتر نشان میدهد.
نکته: اگر سقف اتاق شما طرح دار یا زاویهدار است و یک سقف صاف و یکدست نیست بهتر است از رنگ یکسان برای سقف و دیوار استفاده نکنید.
انتخاب رنگ روشنتر برای رنگ سقف و رنگ تیرهتر برای دیوار
وقتی سقف را روشنتر از دیوارها رنگ میزنید موجب میشود دیوارها بلندتر به نظر برسند و در نتیجه فضای اتاق وسیعتر شود. بنابراین اگر اتاق شما سقف نسبتا کوتاهی دارد، سقف را رنگ روشن بزنید و دیوارها را چند درجه تیرهتر کنید. اگر میخواهید هر دو رنگ از یک خانواده باشند برای روشنتر کردن رنگ سقف، رنگ ترکیبی خود را 20 درصد رنگ تیره دیوار و 80 درصد سفید بزنید تا رنگی روشن از همان خانواده رنگ دیوار بدست بیاورید.
انتخاب رنگ تیره برای سقف و رنگ روشن برای دیوار
شاید این یکی از غیرمعمولترین حالتها برای انتخاب رنگ سقف باشد چرا که اغلب ما دوست داریم سقف را رنگی روشن بزنیم. اما چه میشود اگر رنگی تیره برای سقف انتخاب کنیم؟ دیوارهای رنگ روشن در برابر سقفی تیره، اتاق را با وسعت بیشتری نشان میدهند. اگر میخواهید رنگ تیره برای سقف انتخاب کنید بهترین حالت رنگی با دو یا سه درجه تیرگی بیشتر از رنگ دیوار است. این کار موجب میشود هارمونی زیباتری در اتاق شما برقرار شود و تیرگی و روشنی دیوارها و سقف هنگام ورود به اتاق منظره عجیب و غیرمعمولی ایجاد نکند.
اگر میخواهید فضای اتاق شما دنجتر و صمیمیتر شود، رنگ تیرهتری نسبت به رنگ دیوار برای سقف انتخاب کنید.
اگر گچکاری و حکاکیهای زیبایی روی سقف دارید، انتخاب رنگ تیره برای سقف در برابر رنگ روشن دیوار موجب میشود این حکاکیها بیشتر نمایان شود.
چطور سقف را رنگ بزنیم؟
اگرچه رنگ آمیزی سقف هم مانند رنگ آمیزی دیوار با غلطک رنگ امکان پذیر است اما باید این نکته را در نظر داشته باشید که رنگ را بالای سرتان میزنید و باید با دقت و مراقبت بیشتری سقف را رنگ بزنید. انتخاب نوع رنگ صحیح با غلطک مناسب، رنگ مناسب از نظر تیرگی و روشنی و ابزار مناسب مانند غلتک با دسته بلند، همه از جمله مواردی است که باید هنگام رنگ آمیزی سقف در نظر داشته باشید. بنابراین اگر مبتدی هستید شاید بهتر باشد ابتدا رنگ آمیزی دیوار با غلطک و رنگ آمیزی دیوار با قلم مو را مرور کنید تا نکات اولیه درباره رنگ آمیزی دیوار را بدانید. همچنین اطلاعات بیشتری درباره انواع رنگ ساختمانی اکریلیک پایه آب، رنگهای روغنی، و رنگهای پلاستیک و نیم پلاستیک بدست آورید.
شما میتوانید از اینجا درباره ی تاثیر سنگ های ساختمانی بخوانید.