معرفی و آشنایی با انواع دیوارپوش کامپوزیت
کامپوزیت به عنوان دیوارپوش: معرفی و آشنایی با 7 نوع از آن

دیوارپوش کامپوزیت یکی از پوشش‌های چندمنظوره برای دیوارهای داخلی و نماهای خارجی ساختمان است که از ترکیب چندین ماده تولید می‌شود.

این نوع پوشش با استفاده از مواد ماکروسکوپی، استحکام بالایی دارد و می‌توان انواع روکش‌های چوبی، سنگی، فلزی، استیل، آلومینیوم و سایر مواد مشابه را برای آن به کار برد.

این ویژگی چندمنظوره‌ی دیوارپوش کامپوزیت به آن امکان می‌دهد تا به طراحی‌های متنوعی در ساختمان‌ها و نماها پاسخ دهد. با توجه به ترکیب مواد مختلف، دیوارپوش کامپوزیت همچنین می‌تواند ویژگی‌های مقاومت در برابر آب، آتش، نور خورشید و سایر عوامل محیطی را داشته باشد.

دیوارپوش یکی از مصالح رایج در طراحی داخلی می‌باشد که برای پنهان کردن نواقص دیوار اصلی و ایجاد جلوه‌ی بهتر و اجرای سبک‌های مختلف دکوراسیون استفاده می‌شود. دیوارپوش کامپوزیت یا کامپوزیت دیوار، نوع خاصی از این پوشش‌ها است که ترکیبی از مواد ماکروسکوپی مانند رزین، سیمان و چسب را شامل می‌شود.

این مواد به‌دلیل داشتن سطح مشترک و قدرت چسبندگی بالا، سطوحی بسیار مقاوم در برابر ضربه، نم، رطوبت، آتش سوزی و حرارت ایجاد می‌کنند. به همین دلیل، می‌توان از آن‌ها در فضاهای داخلی ساختمان و نماهای خارجی، و همچنین در محیط‌های دارای نم و رطوبت مانند سرویس‌های بهداشتی و حمام استفاده کرد. دیوارپوش کامپوزیت با ویژگی‌های مقاومت و پایداری خود، به‌عنوان گزینه ‌ای مناسب برای تحقق استحکام و زیبایی در دیزاین داخلی و خارجی ساختمان محسوب می‌شود.

انواع دیوارپوش کامپوزیت

انواع دیوارپوش کامپوزیت

کامپوزیت دیوار علاوه بر تنوع بسیار بالایی که از نظر طرح و رنگ دارد، بر اساس نوع مواد استفاده‌شده در فرایند تولید نیز متفاوت است. در زیر به برخی از رایج‌ترین نمونه‌های آن اشاره می‌کنیم:

1. دیوارپوش کامپوزیتی آلومینیومی:

آلومینیوم  به افزایش استحکام پانل‌ها کمک می‌کند. این ورق‌های آلومینیوم، به‌دلیل مقاومت بسیار بالا در برابر ضربه، آتش‌سوزی، نم و رطوبت، و تماس با مواد خورنده، بیشتر برای نمای بیرونی ساختمان استفاده می‌شوند.

همچنین، در کارگاه‌ها و محیط‌های صنعتی نیز می‌توان از کامپوزیت دیوار آلومینیومی برای فضاهای داخلی استفاده کرد. این پانل‌ها قابلیت رنگ‌پذیری بالایی دارند و می‌توان آن‌ها را بر اساس سبک دکوراسیون و معماری مورد نظر انتخاب کرد. استفاده از کامپوزیت دیوار آلومینیومی، علاوه بر ایجاد استحکام و پایداری، ظاهر زیبا و مدرنی را به فضاها اضافه می‌کند و به طراحان و معماران امکان می‌دهد تا با استفاده از این ماده، طرح‌ها و الگوهای منحصر به فردی را برای دیوارها ایجاد کنند.

2. دیوارپوش کامپوزیت سه‌بعدی:

مدل‌های سه‌بعدی  به‌طور گسترده در فضای داخلی ساختمان‌ها استفاده می‌شوند. این پانل‌ها، که اکثراً از چوب و گاهاً از بتن ساخته می‌شوند، گزینه‌ی بسیار مناسبی برای دیوارهای پشت تلویزیون و دیوارهای شاخص به حساب می‌آیند. به‌دلیل فرایند تولید خاصی که این پوشش‌ها دارند، قیمت بالاتری نسبت به سایر انواع کامپوزیت دیوار دارند.

استفاده از مدل‌های سه‌بعدی در کامپوزیت دیوار، به فضاها جلوه و جذابیت ویژه‌ای می‌بخشد. طرح‌ها و الگوهای سه‌بعدی ایجاد شده بر روی این پانل‌ها، به دیوارها عمق و تفاوت بصری می‌دهند و محیط را زیبا و جذاب می‌سازند. با استفاده از این نوع کامپوزیت دیوار، می‌توان به طراحان و معماران امکان داد تا با استفاده از ترکیبات مختلف چوب و بتن، آثار هنری برجسته و خلاقانه‌ای را در دیوارها ایجاد کنند.

3. کامپوزیت دیوار فولادی:

یکی از پانل‌های مناسب برای کارگاه‌ها و محیط‌های صنعتی، نوع دیوار فولادی است. در این پانل‌ها، از ورق‌های فولادی استفاده می‌شود که استحکام آن‌ها را در برابر ضربه، نم، رطوبت و تماس با مواد شیمیایی به‌طور قابل‌توجهی افزایش می‌دهد. نصب این پانل‌ها در نمای بیرونی و دیوارها، در معرض تماس با نم و رطوبت و مواد شیمیایی، و همچنین باران‌های اسیدی، به خوردگی سطوح آن‌ها منجر نمی‌شود.

استفاده ازین نوع، به‌دلیل مقاومت بالا و استحکام قابل‌توجه ورق‌های فولادی، منجر به ایجاد پوششی مقاوم و دوام‌دار برای کارگاه‌ها و محیط‌های صنعتی می‌شود. این پانل‌ها به‌طور موثری از خوردگی سطوح جلوگیری می‌کنند و باعث می‌شوند که دیوارها در برابر شرایط سخت صنعتی و عوامل زیست‌محیطی مقاومت بیشتری داشته باشند.

کامپوزیت_لنالند

4. دیوارپوش کامپوزیت پشم سنگ:

در محیط‌های صنعتی و حتی مسکونی که عایق‌بودن دیوارها در برابر حرارت و صوت اهمیت بسیار بالایی دارد، کامپوزیت دیوار پشم سنگ می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. این پانل‌ها در لایه‌ی میانی خود از مواد جامد بسیار مقاوم استفاده می‌کنند که از ذوب شدن پشم سنگ و ترکیب آن با چسب مخصوص به‌دست می‌آیند. برای لایه‌ی بیرونی این پانل‌ها نیز می‌توان از سطوح فلزی یا چوبی استفاده کرد و آن‌ها را در رنگ‌های متنوع اجرا نمود.

استفاده از کامپوزیت دیوار پشم سنگ به‌علت خواص عایق حرارتی و صوتی بسیار بالا می‌تواند در بهبود عملکرد حرارتی و صوتی محیط‌های صنعتی و مسکونی مؤثر باشد. این پانل‌ها می‌توانند حرارت را جذب و انتقال ندهند و همچنین صدا را جذب و کاهش دهند، که باعث ایجاد شرایط آرامش‌بخش و محیطی سالم و بهینه برای فعالیت‌های داخلی می‌شود. همچنین، استفاده از سطوح فلزی یا چوبی در لایه‌ی بیرونی این پانل‌ها، به آن‌ها ظاهری زیبا و قابل‌تنوع می‌بخشد و امکان انتخاب رنگ‌های متنوع را فراهم می‌کند.

5. کامپوزیت دیوارسنگی:

دیوارپوش کامپوزیت سنگی، یکی از گزینه‌های بسیار عالی برای اجرای سبک‌های روستیک در طراحی داخلی ساختمان‌ها است. این پوشش‌ها از طرح سنگ تشکیل شده‌اند و سنگ طبیعی در ساخت آن‌ها به کار نمی‌رود. به همین دلیل، دارای وزن سبکی هستند و با اجرا روی دیوارهای داخلی و خارجی، به بار مرده‌ی اضافه به ساختمان افزوده نخواهند شد. با توجه به سبک دکوراسیون داخلی، می‌توانید از طرح‌های متنوع برجسته و کاملاً مشابه با سنگ طبیعی برای دیوارهای مهم و شاخص استفاده کنید.

استفاده از دیوارپوش کامپوزیت سنگی، علاوه بر ایجاد ظاهری زیبا و طبیعی، به ساختمان ارزش افزوده می‌دهد. این پوشش‌ها به‌دلیل سبک بودن، کاربردی و مناسب برای برآورده کردن نیازهای طراحی داخلی در سبک روستیک هستند. همچنین، به‌علت طرح‌های برجسته و مشابه با سنگ طبیعی، امکان ایجاد تنوع و انتخاب طرح‌های متنوع با توجه به سلیقه و سبک دکوراسیون فراهم می‌شود. این پوشش‌ها علاوه بر زیبایی، مقاومت و دوام بالا نیز به ساختمان می‌بخشند و در عین‌حال نیاز به نگهداری و مراقبت کمتری دارند.

composit_lanaland_wall

6. دیوارپوش کامپوزیت چوبی:

یکی از پرکاربردترین انواع دیوارپوش کامپوزیت برای داخل ساختمان‌های مسکونی و دیوار پشت تلویزیون، دیوارپوش کامپوزیت چوبی است. این نوع دیوارپوش، زیبایی و استحکام و تنوع را با هم ترکیب می‌کند و می‌توان از طرح‌ها و رنگ‌های مختلف آن برای زیبایی و تزئین محیط استفاده کرد. ساختار این پانل‌ها از دو لایه‌ی چوبی و یک لایه‌ی میانی تشکیل شده است. این ساختار چندلایه، شرایط ایده‌آلی را برای افزایش استحکام دیوارپوش در برابر ضربه و همچنین عایق صوت و حرارت فراهم می‌کند.

برای اجرای دیوارپوش کامپوزیت چوبی متناسب با شرایط محیط، می‌توان از پانل‌های بزرگ و کوچک و همچنین طرح‌های لانه‌زنبوری استفاده کرد. علاوه بر این، در بازار مدل‌های طرح چوب این دیوارپوش‌ها نیز عرضه می‌شود که در مقایسه با سایر گزینه‌ها قیمت ارزان‌تری دارند. با استفاده از دیوارپوش کامپوزیت چوبی، می‌توان سریع و به‌صورت زیبا، ظاهری گرم و دلنشین به دیوارها اضافه کرد و به تزئین و تحول دکوراسیون داخلی ساختمان کمک کرد.

7. دیوارپوش کامپوزیتی فایبرگلاس:

کامپوزیت فایبرگلاس FRP یکی از پوشش‌های متنوع و مقاوم‌ترین انواع آن برای دیوارهای داخلی و حتی خارجی ساختمان‌ها است. استفاده از رزین پلی‌استر در ساختار این پانل‌ها باعث افزایش قابل‌توجه مقاومت و استحکام آن‌ها در برابر ضربه می‌شود. همچنین، با استفاده از الیاف در ساختار کامپوزیتی این دیوارپوش‌ها، می‌توان از آن‌ها برای رنگ‌پذیری سطوح استفاده کرد.

علاوه بر پانل‌های کامپوزیت فایبرگلاس موجود در بازار، شما می‌توانید رنگ مورد نظر را به دلخواه در آن‌ها تغییر داده و سطح را رنگ‌آمیزی کنید. برای این منظور، کافی است با استفاده از بتونه‌ی فایبرگلاس و سنباده‌زنی، تمامی برجستگی‌ها و نقص‌های سطح را از بین ببرید و سپس یک لایه پرایمر و در نهایت رنگ مورد نظر را اعمال کنید. این ویژگی‌ها باعث می‌شود که دیوارپوش کامپوزیت فایبرگلاس به‌دلیل قابلیت رنگ‌پذیری آسان، وزن سبک، قابلیت شستشو و عدم تأثیر منفی تماس با نم و رطوبت، و مقاومت و استحکام بالا در برابر ضربه، در مکان‌های مختلفی مانند سرویس بهداشتی و حمام، آشپزخانه، دیوار پشت تلویزیون و دیوارهای داخلی ساختمان‌های مسکونی و اداری و تجاری مورد استفاده قرار بگیرد.

اشتراک گذاری